2.5 Minimumeisen voor de GLI voor volwassenen
Minimumeisen voor een RHO
Om in aanmerking te komen voor een overeenkomst, moet de RHO aan de volgende minimumeisen voldoen. De RHO blijft hieraan voldoen gedurende de looptijd van de overeenkomst:
De RHO levert programmatische multidisciplinaire eerstelijns zorg (chronische ketenzorg).
De RHO neemt alle verplichtingen die voortvloeien uit de zorgovereenkomst, voor zover mogelijk, ook op in de afspraken met ingeschakelde onderaannemers.
De RHO zorgt voor de declaraties van alle aangesloten onderaannemers bij de zorgverzekeraar.
De RHO beschikt over voldoende aangesloten onderaannemers voor de regionale vraag naar GLI. Zij hebben een registratie in een door CZ groep erkend kwaliteitsregister (zie paragraaf 2.2.1).
De RHO ziet erop toe dat de aangesloten onderaannemers gedurende de looptijd van de overeenkomst beschikken over een geldige licentie van het programma dat zij uitvoeren.
De RHO levert bij aanvang van de overeenkomst een actueel overzicht aan van het werkgebied van alle aangesloten onderaannemers (de postcodegebieden) en houdt dit gedurende de looptijd van de overeenkomst actueel.
De RHO staat open voor nieuwe leefstijlcoaches als onderaannemer.
De RHO en de aangesloten onderaannemers voldoen aantoonbaar aan alle wet- en regelgeving, richtlijnen, standaarden en protocollen die van toepassing zijn op de betreffende zorg en de beroepsgroep.
De RHO ziet erop toe dat de aangesloten onderaannemers de landelijke uitkomstindicatoren registeren met behulp van de indicatorenlijst van het RIVM.
De RHO werkt samen met de eerste lijn en zorgt ervoor dat die op de hoogte is van het regionale GLI-aanbod. De RHO informeert minimaal de regionale huisartsen en maakt afspraken over verwijzing.
De RHO werkt samen met het sociaal domein en is op de hoogte van hun zorgaanbod. De RHO overlegt aantoonbaar minimaal twee keer per jaar met het sociaal domein.
De RHO biedt ten minste twee GLI-programma’s aan.
Zie bijlage 1 (new window) voor de visie van CZ groep op de taken en verantwoordelijkheden van een RHO.
Minimumeisen voor een samenwerkingsverband van leefstijlcoaches
Om in aanmerking te komen voor een overeenkomst, moet het samenwerkingsverband aan de volgende minimumeisen voldoen. Het samenwerkingsverband blijft hieraan voldoen gedurende de looptijd van de overeenkomst:
Het samenwerkingsverband bestaat uit een samenwerking van leefstijlcoaches.
Het samenwerkingsverband werkt samen met de eerste lijn en legt een verbinding met de RHO.
Het samenwerkingsverband neemt alle verplichtingen die voortvloeien uit de zorgovereenkomst, voor zover mogelijk, ook op in de afspraken met ingeschakelde onderaannemers.
Het samenwerkingsverband zorgt voor de declaraties van alle aangesloten onderaannemers bij de zorgverzekeraar.
Het samenwerkingsverband beschikt over voldoende aangesloten onderaannemers voor de regionale vraag naar GLI. Zij hebben een registratie in een door CZ groep erkend kwaliteitsregister (zie paragraaf 2.2.1).
Het samenwerkingsverband ziet erop toe dat de aangesloten onderaannemers gedurende de looptijd van de overeenkomst beschikken over een geldige licentie van het programma dat zij uitvoeren.
Het samenwerkingsverband levert bij aanvang van de overeenkomst een actueel overzicht aan van het werkgebied van alle aangesloten onderaannemers (de postcodegebieden) en houdt dit gedurende de looptijd van de overeenkomst actueel.
Het samenwerkingsverband staat open voor nieuwe leefstijlcoaches als onderaannemer.
Het samenwerkingsverband en de aangesloten onderaannemers voldoen aantoonbaar aan alle wet- en regelgeving, richtlijnen, standaarden en protocollen die van toepassing zijn op de betreffende zorg en beroepsgroep.
Het samenwerkingsverband ziet erop toe dat de aangesloten onderaannemers de landelijke uitkomstindicatoren registeren met behulp van de indicatorenlijst van het RIVM.
Het samenwerkingsverband werkt samen met de eerste lijn en zorgt ervoor dat zij op de hoogte zijn van het regionale GLI-aanbod. Het samenwerkingsverband informeert minimaal de regionale huisartsen en maakt afspraken over verwijzing.
Het samenwerkingsverband werkt samen met het sociaal domein en is op de hoogte van hun zorgaanbod. Het samenwerkingsverband overlegt aantoonbaar minimaal twee keer per jaar met het sociaal domein.
Zie bijlage 1 (new window) voor de visie van CZ groep op de taken en verantwoordelijkheden van een samenwerkingsverband.
Minimumeisen voor een individuele contractant
Om in aanmerking te komen voor een overeenkomst, moet de individuele contractant die lokaal zorg levert aan de volgende minimumeisen voldoen. Deze blijft hieraan voldoen gedurende de looptijd van de overeenkomst:
De GLI-leefstijlcoach heeft een geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach afgerond.
De GLI-leefstijlcoach beschikt minimaal over de competenties van een hbo-leefstijlcoach.
De GLI-leefstijlcoach beschikt over een geldige AGB-code.
De GLI-leefstijlcoach is ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel.
De GLI-leefstijlcoach is geregistreerd in een door CZ groep erkend kwaliteitsregister voor leefstijlcoaches (zie paragraaf 2.2.1).
De GLI-leefstijlcoach heeft een geldige licentie van het GLI-programma dat hij/zij uitvoert.
De GLI-leefstijlcoach levert bij aanvang van de overeenkomst een actueel overzicht aan van het werkgebied van alle aangesloten onderaannemers (de postcodegebieden) en houdt dit gedurende de looptijd van de overeenkomst actueel.
De GLI-leefstijlcoach registreert de landelijke uitkomstindicatoren via de indicatorenlijst van het RIVM.
De GLI-leefstijlcoach voldoet aantoonbaar aan alle wet- en regelgeving, richtlijnen, standaarden en protocollen die van toepassing zijn op de betreffende zorg en beroepsgroep.
De GLI-leefstijlcoach werkt samen met de eerste lijn en het sociaal domein en zorgt ervoor dat hij/zij op de hoogte is van het regionale GLI-aanbod. De GLI-leefstijlcoach informeert minimaal de regionale huisartsen en maakt afspraken over verwijzing.
Op het moment dat een individuele contractant (boven)regionaal of zelfs landelijk zorg levert, gelden ook deze aanvullende minimumeisen:
De (boven)regionale/landelijk gevestigde partij werkt in elke regio waar die zorg levert samen:
-
De partij werkt samen met de eerste lijn en de RHO, en zorgt ervoor dat zij op de hoogte zijn van het regionale GLI-aanbod.
De partij werkt samen met het sociaal domein en is op de hoogte van hun zorgaanbod.
De contractant levert bij aanvang van de overeenkomst een actueel overzicht aan van het totale werkgebied.
De contractant geeft bij aanvang van de overeenkomst inzicht in de sociale kaart van de regio’s waar die werkzaam is om aan te tonen dat zij kennis hebben van het lokale sociale domein.
De contractant overlegt aantoonbaar minimaal twee keer per jaar met het sociaal domein in de betreffende regio’s.
De contractant overlegt minimaal twee keer per jaar met de zorgverzekeraar over de verbinding met de eerste lijn en het sociale domein in diens regio’s.